Kwaliteitsregister yoga bij kanker

Kwaliteitsregister Yoga bij Kanker

De stichting Yoga en Kanker heeft het kwaliteitsregister Yoga bij Kanker opgezet om de Kwaliteit, Effectiviteit en Veiligheid van Yoga bij Kanker te waarborgen en te bewaken in Nederland en Nederlandstalig België.

Yoga bij kanker is niet hetzelfde als Yoga voor ‘gezonde’ mensen. Daarom zijn Yoga docenten die mensen met kanker begeleiden hiervoor goed opgeleid. Ze hebben een oncologische specialisatie gevolgd en bezitten goede kennis van de ziekte kanker en gangbare diagnose- en behandelmethodes. Ook zijn ze bekend met de klachten die ontstaan t.g.v. de ziekte en behandelingen. Ze weten met welke zaken ze speciaal rekening moeten houden om veilig en effectief mensen met kanker te begeleiden en kunnen inspelen op individuele behoeftes en beperkingen.

Inschrijven in het Kwaliteitsregister Yoga bij kanker

Yoga docenten die een geaccrediteerde Specialisatie Yoga bij kanker met goed gevolg hebben afgerond kunnen zich laten inschrijven in dit register. Yoga docenten die zijn toegelaten tot het kwaliteitsregister hebben voldoende kennis, kunde, vaardigheden en ervaring om mensen met kanker te begeleiden. Ze scholen zich jaarlijks bij om hun kennis, kunde en vaardigheden actueel te houden en te verdiepen. Artsen en zorgverleners en de IKNL verwijsgids kanker die mensen doorverwijzen aan deze yoga docenten kunnen zo vertrouwen op de kwaliteit en de veiligheid van de yoga. Deze yoga docenten worden automatisch opgenomen in de Verwijsgids Kanker van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Open hier het stroomschema hoe een yogadocent zich kan aansluiten

Voorwaarden voor inschrijving:
Voldoet aan de algemene criteria, waaronder lidmaatschap van de beroepsvereniging van yogadocenten Nederland (VYN) of Yoga Federatie van de Nederlandstaligen in België (YFN).

Heeft een geaccrediteerde Specialisatie Yoga bij Kanker met goed gevolg afgerond

OF
Heeft een H-Yoga specialisatie met goed gevolg afgerond. Omdat de H-Yoga opleiding niet meer bestaat en er ook geen jaarlijkse bijscholingen zijn geweest, zal een docent met H-Yoga specialisatie een korte opfris bijscholing moeten volgen. Doel is alle competenties van de docent in lijn te brengen met de kwaliteitseisen.
OF
Heeft een 6-daagse bijscholing Yoga en Kanker (Samsara Yoga docenten opleidingen) met goed gevolg afgerond. Voor docenten die deze bijscholing hebben gevolgd zal een maatwerk bijscholingstraject worden aangeboden. Doel is alle competenties van de docent in lijn te brengen met de kwaliteitseisen.

Gaat akkoord gaat met alle rechten en plichten van de inschrijving waaronder het volgen van een jaarlijkse bijscholing.

Kosten en voorwaarden

Lees hier alle informatie over aansluiting

De aanvraag wordt gecontroleerd op bovenstaande punten. Wanneer dit akkoord is zal er een definitieve inschrijving plaatsvinden.

Inschrijfformulier Kwaliteitsregister Yoga bij kanker  Ik ga akkoord met alle voorwaarden

  Algemene verordening Gegevensbescherming: Wij zijn verplicht te melden dat wij uw gegevens willen opslaan voor verdere verwerking, of om op een later tijdstip met u in contact te komen. Ook als u geen toestemming geeft zullen wij uw vraag beantwoorden, maar uw gegevens niet opslaan. De gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

  Stichting Yoga en kanker is ook te vinden op www.stichting-info.nl.

  Inschrijfformulier Kwaliteitsregister Yoga bij kanker   Ik ga akkoord met alle voorwaarden

   Algemene verordening Gegevensbescherming: Wij zijn verplicht te melden dat wij uw gegevens willen opslaan voor verdere verwerking, of om op een later tijdstip met u in contact te komen. Ook als u geen toestemming geeft zullen wij uw vraag beantwoorden, maar uw gegevens niet opslaan. De gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

   Website ontwikkeld door Snelle Koppen