Specialisatie & bijscholing

Geaccrediteerde Specialisatie Yoga bij kanker

De 10-daagse Specialisatie Yoga bij kanker.
De specialisatie ' herstel yoga bij kanker en chronische ziekte ' is ontwikkeld is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, medisch bioloog, yoga & mindfulness docent in samenwerking met Dr. Ines von Rosenstiel, Integrative Oncology specialist in het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis en het Haga ziekenhuis in Den Haag. De specialisatie is erkend door de vereniging van Yoga docenten Nederland als specialisatie (50 opleidingspunten).

Start najaar 2021
Plaats: Centrum Zweiersdal Weverstraat 65, 6862DK in Oosterbeek.
De specialisatie start op 2 okt ’21 en wordt afgerond met een examen op 13 maart ’22.
Data: in 2021: 2 en 3 oktober, 13 en 14 november, 11 en 12 december en in 2022 op 15 en 16 januari, zaterdag 12 februari en zondag 13 maart
Lees hier meer over deze specialisatie op de website van Zweiersdal Yogabijscholingen.

Herstel-Yoga bij kanker

Herstel-Yoga bij kanker is niet hetzelfde als de diverse yogavormen die worden beoefend door ‘gezonde’ mensen. Het is een combinatie van veilige en effectieve mind-body technieken zoals:
yoga bewegingen en houdingen
ademtechnieken
mindfulness & meditatie
oefeningen voor mildheid en zelfcompassie
ontspanningsoefeningen

Al deze onderdelen van yoga helpen om je lichaam en geest meer in balans te brengen. Yoga heeft een positieve invloed op het parasympatische zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hartvaatstelsel, de longen en de hersenen. Door yoga krijgt het lichaam de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Hierdoor kan het afweersysteem beter gaan werken. Ook maakt yoga de geest rustiger en verbetert de kwaliteit van leven.

Accreditatie van opleidingen aangeboden in Nederland en België

Elke andere opleiding of specialisatie kan zich aanmelden voor accreditatie en zal op criteria worden beoordeeld.
Lees hier alle (voorlopige) criteria voor accreditatie

Bijscholingen

Voor jaarlijkse herregistratie dient de docent een keer per kalenderjaar een bijscholing van tenminste 1 dag te volgen om kennis en kunde actueel te houden en te verdiepen.
Lees hier meer over bijscholingen

Website ontwikkeld door Snelle Koppen