Bestuur

Bestuur van de stichting

De Stichting Yoga en Kanker is een vervolg van de in 2018 gestopte Stichting Yoga en Kanker opgericht door Josette van Leeuwen. Vanwege de toenemende behoefte aan oncologisch geschoolde yogadocenten is de Stichting Yoga en Kanker op 23 december 2020 heropgericht door Peter Haima.

Bestuursleden

Het bestuur van de Stichting Yoga en Kanker zet zich belangeloos en onbezoldigd in voor haar missie: kennis, bekendheid en kwaliteit van yoga bij kanker bevorderen en verbinding tot stand te brengen tussen yogadocenten en de reguliere zorgverleners.  Heb je een specifieke vraag voor één van hen, stuur gerust een e-mail.

  • Peter Haima – voorzitter (email)

  • Eva Bathe – penningmeester (email)

  • Eva Noorda - medisch adviseur (email)

  • Jannet Groenewold -  secretaris (email)

  • Jeanette Vlasman - coördinator toelating en nascholing (email)

Dr. Peter Haima

Peter Haima

Peter is gepromoveerd in de moleculaire biologie en werkte 8 jaar als wetenschapper bij de universiteit Groningen. Daarna was hij 20 jaar werkzaam als medisch bioloog en manager bij internationale medische bedrijven.

In 2010 kreeg hij de diagnose kanker. Wat begon als een nachtmerrie werd uiteindelijk een mooie reis, waarin hij op zoek ging naar antwoorden op de vragen “waarom krijgen mensen kanker” en “wat kun je zelf doen om beter te worden”. Uiteindelijk bracht het hem op het yoga pad. Hij opende vervolgens zijn eigen Yogacentrum (Life-Force Yoga & mindfulness) en begeleidt sinds 2015 mensen met kanker en chronische gezondheidsklachten met herstel yoga. Aanvullend volgde Peter de postacademische opleiding tot mindfulness trainer aan het Radboud UMC centrum voor mindfulness.

In 2021 ontwikkelde en verzorgde hij een nieuwe oncologische specialisatie voor yoga docenten. In oktober 2023 start deze opleiding voor de 3e keer. De afgestudeerde yogadocenten vind je in het kwaliteitsregister op deze site en in de IKNL verwijsgids bij kanker.

Peter Haima

Dr. Eva Noorda
Jeanette Vlasman

Website ontwikkeld door Snelle Koppen