Bestuur

De Stichting Yoga en Kanker is een vervolg van de in 2018 gestopte stichting met dezelfde naam. Vanwege de toenemende behoefte aan oncologisch geschoolde yogadocenten is de stichting op 23 december 2020 heropgericht door Peter Haima.

Bestuur

Het bestuur van de stichting  zet zich belangeloos en onbezoldigd in voor haar missie: kennis, bekendheid en kwaliteit van yoga bij kanker bevorderen en verbinding tot stand te brengen tussen yogadocenten en de reguliere zorgverleners.  Heb je een specifieke vraag voor één van hen, stuur gerust een e-mail.

Peter Haima – voorzitter (e-mail)

Eva Bathe – penningmeester (email)

Jannet Groenewold -  secretaris (e-mail)

Jeanette Vlasman - coördinator toelating en nascholing (email)

Medisch advies

Eva Noorda (e-mail)

Dr. Peter Haima

Peter Haima

Peter is gepromoveerd in de moleculaire biologie en werkte 8 jaar als biomedisch onderzoeker aan de universiteit en was daarna 20+ jaar werkzaam als medisch bioloog en manager bij medische bedrijven. Hij is nu gediplomeerd yogadocent, gecertificeerd mindfulness trainer en herstel-yoga docent. In 2021 is hij gestart met het verzorgen van een opleiding tot erkend herstel-yogadocent.

In 2010 kreeg hij de diagnose kanker. Wat begon als een nachtmerrie werd uiteindelijk een mooie reis, waarin hij op zoek ging naar antwoorden op de vragen “waarom krijgen mensen kanker” en “wat kun je zelf doen om beter te worden”. Uiteindelijk bracht het hem op het yoga pad. Hij opende vervolgens zijn eigen Yogacentrum (Life-Force Yoga & mindfulness) en begeleidt sinds 2015 mensen met kanker en chronische gezondheidsklachten met herstel yoga. Aanvullend volgde Peter de postacademische opleiding tot mindfulness trainer aan het Radboud UMC centrum voor mindfulness.

In 2021 ontwikkelde en verzorgde hij een nieuwe oncologische specialisatie voor yoga docenten. In oktober 2023 start deze opleiding voor de 3e keer. De afgestudeerde yogadocenten vind je in het kwaliteitsregister op deze site en in de IKNL verwijsgids bij kanker.

Peter Haima

Jannet Groenewold

“Na haar studie verpleegkunde reisde Jannet in 1988 door India en kwam voor het eerst in aanraking met yoga. Nu vele jaren later is het volledig een onderdeel van haar leven. "Yoga is voor mij een levensbron, ik ervaar spirit, kracht, rust, zingeving maar ook humor...” Jannet is gediplomeerd yogadocent en gecertificeerd herstel-yoga docent.

De afgelopen 30 jaren was zij werkzaam als manager in de gezondheidszorg en combineerde dit de laatste 10 jaar met coaching en yoga geven. Ondertussen heeft zij meerdere yogaopleidingen en bijscholingen gevolgd en in 2022 heeft zij de specialisatie afgerond “Herstel-Yoga bij kanker & chronische ziekte”. Wekelijks geeft zij o.a. herstel yoga aan mensen met kanker en andere gezondheidsklachten.

Daarnaast neemt zij actief deel aan “het Oncologie Netwerk Oosterbeek” wat bestaat uit gespecialiseerde zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Oosterbeek (Gemeente Renkum)en omstreken.

Peter Haima

Eva Bathe

Eva studeerde rechten aan de universiteit Groningen. Na enkele jaren als jurist te hebben gewerkt heeft ze zich omgeschoold naar leerkracht basisonderwijs en doet dit inmiddels al ruim 15 jaar.

10 jaar geleden kwam Eva in aanraking met yoga en mindfulness en ontdekte zo opnieuw waar haar hart ligt, ‘kinderen begeleiden om in hun kracht te komen’. Naast haar werk als leerkracht geeft zij nu wekelijkse yoga en mindfulness aan alle klassen op de basisschool waar zij werkzaam is.

In 2010 werd bij haar partner kanker geconstateerd. Na reguliere behandeling startte haar partner met yoga om lichaam en geest te helen. Van nabij heeft ze meegemaakt hoe yoga een enorm verschil kan maken in de gezondheid en kwaliteit van leven van iemand met kanker.

Eva Bathe

Jeanette Vlasman

Jeanette Vlasman

Jeanette is opgeleid als pedagogisch hulpverlener en heeft jarenlang in verschillende functies gewerkt met kinderen met een ontwikkelingsachterstand en hun ouders. Tevens is ze gediplomeerd yogadocent, van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en gecertificeerd herstel-yoga docent.

Sinds ’97 beoefend Jeanette yoga. Yoga in al zijn facetten, geeft richting en houvast in haar leven; “Yoga is als een goede vriend die altijd bij haar is”.

Geraakt door de ervaringen van mensen die leven met en na kanker, is Jeanette zich in haar werk gaan richten op de ondersteuning van deze mensen. Zo is zij momenteel werkzaam als coördinator bij Anna’s huis in Zaandam en geeft ze onder andere Herstel-Yogalessen. Anna’s huis is een centrum voor psychosociale zorg op maat voor mensen geraakt door kanker. De yogalessen geeft ze bij IPSO huis Kennemerland in Haarlem en bij Yogastudio Yogitree in Velsen.

Eva Bathe

Dr. Eva Noorda

Eva Noorda

Eva is oncologisch chirurg en arts integrative medicine. In Isala heeft ze het spreekuur Integratieve Zorg voor oncologie patiënten opgezet. Eva heeft ruim 30 jaar ervaring met yoga en meditatie en is gecertificeerd Herstel-Yoga docent.

Ze verzorgt scholingen over integratieve zorg en leefstijlveranderingen  en doet wetenschappelijk onderzoek. Hiernaast is ze o.a. voorzitter van de Landelijke Werkgroep Leefstijl en kanker. Ze is tevens medisch adviseur  van de Stichting Yoga en Kanker.

Eva Noorda

Website ontwikkeld door Snelle Koppen